BYENS RUM

KØBENHAVN SOM MIND MAP

FREDERIK LINDSKOV

Cand. mag.filosofi, kunsthistorie


Byvandringer. Arkitektur. Foredrag. Galleribesøg. Museumsomvisninger. Busudflugter. Debatarrangementer.


OVERBLIK

Skriv eller ring hvis I ønsker foredrag eller omvisning i arkitektur, kunst eller filosofi. Byvandringer i nye bydele, omvisning i aktuelle museums- og galleriudstillinger og foredrag ved powerpoint i aktuelle emner. Busture til dansk stjerne arkitektur.

SITEMAP


BYENS RUM


OM MIG


KONTAKT

SKRIV ELLER RING


E-mail: frederik.art@gmail.com

Telefon: +45 28 89 40 90

Instagram: frederik_lindskov


BYENS RUM

Velkommen til en verden af oplevelser og engagement


Som det fremgår af det københavnske 'mind map', er der efterhånden rigtig mange spændende ture i København. Mht. arkitektur og byplanlægning kan nævnes Ørestaden, Nordhavn, Carlsbergbyen, Inderhavnen, Metropolzonen og Nordvest samt en lang række bygninger hvoraf de nyeste i rækken tæller Mærsktårnet ved Panuminstituttet, Axel Towers ved Tivoli og BLOX ved Slotsholmen. Og om ikke længe tager vi turen op ad Amager Bakke - Bjarke Ingels drøm om at lave et kraftvarmeværk om til en skibakke - en smuk (... men dyr) drøm.


Dette afspejler den rivende udvikling som København har gennemgået siden 2002 hvor højbanen stod færdig i Ørestaden og bygherrer, entreprenører og arkitekter fra hele verden strømmede til København.


Efter blot få år var byen ikke længere den samme, og i 2005 indgik man så en aftale om bebyggelsen af Nordhavn - og få år efter gjalt det  Carlsbergbyen - og så kom Inderhavnen, Kalvebod Brygge og Sydhavnen.


Også udenfor København er dr efterhånden meget at komme efter. Kulturhavn Kronborg er en vidunderlig blanding af kongemagt, industri og skibsfart. Musicon-området i Roskilde er ligeledes en tur værd. Dertil kommer Malmø og Helsingborg og heldagsture til Richard Winthers hus på Lolland, Wanås i Sydsverige, LEGO House i Billund, Tirpitz ved Blåvand, Fjordenhus og Bølgen i Vejle samt det nye havneområde i Århus omkring DOKK 1.

CARLSBERGBYEN

Oplev en ny bydel vokse frem

THE SILO

Danmarks dyreste lejligheder er i Nordhavn

Under sloganet »Mere København til København« omdannes Carlsberg-området i disse år til Carlsberg Byen. Ambitionen er slet og ret at skabe verdens bedste bydel, og på tegnebrættet har den allerede vundet prisen for bedste byplanlægning.


Vi tager turen igennem såvel det gamle som det nye Carlsberg og ser på forvandlingen til moderne bydel i lyset af 160 års enestående bryggerihistorie.


Med den nye sæson åbnes samtidig op for området Bag Elefanterne, Laura Hus, Otillia Hus, Dipylon Hus og flere andre spændende byggerier i området.


I mere en 100 år var det store, forblæste nordhavnsområde indhegnet og utilgængeligt for alle andre end havnens ansatte.


Men med broen, metroen og frem for alt tilblivelsen af Ørestaden, sagde København velkommen til et nyt årtusinde og en ny guldalder for dansk arkitektur.


Opsvinget var en realitet, og byggeområdet blev hurtigt udvidet til også at tælle Amager Strandpark, Sydhavnen, Inderhavnen og Nordhavnen.


I år er det 5 år siden, at man for alvor gik i gang med første etape af det nye Nordhavn - og hvilken forvandling!


Området tæller allerede nu en hel perlerække af nyskabende dansk arkitektur: Lüders P-hus, Portland Towers, Sandkaj, Frihavnstårnet, FN-byen og ikke mindst DLG-siloen ”HVA-DRIKKER-MØLR”, der nu hedder ’The Silo’, og rummer Danmarks vildeste skybar - med 360’ panoramavue.